AGF.nl: Broccoli beschermt mogelijk tegen leverkanker

Onderzoekers zijn van mening dat broccoli effectief kan zijn bij het voorkomen van leverkanker. Uit een studie van de Universiteit van Illinois blijkt dat het toevoegen van broccoli aan de dagelijkse voeding mogelijk bescherming biedt tegen het ontstaan van levertumoren. Bovendien remt het de ontwikkeling van niet-alcoholische vette leverziekte, die in verband gebracht wordt met het ontstaan van hepatocellulair carcinoom.

Volgens de onderzoekers worden er aan broccoli eigenschappen toegeschreven, die bescherming bieden tegen tal van tumoren. Er heeft echter nog nooit onderzoek plaatsgevonden naar het effect van broccoli op levertumoren. “We denken dat door de toenemende zwaarlijvigheid onder de Amerikaanse bevolking het risico op kwaadaardige levertumoren zal stijgen, met name bij mannen. Zij lopen namelijk vijfmaal zoveel kans op een kwaadaardige levertumor wanneer zijn lijden aan overgewicht.”

Uit het onderzoek blijkt dat broccoli het beste fijngesneden of gestoomd gegeten kan worden om zoveel mogelijk van het kankerremmende bestanddeel sulforafaan binnen te krijgen. Overige groenten uit de brassicafamilie, zoals bloemkool en spruiten, bieden mogelijk dezelfde bescherming. Het onderzoek richtte zich echter uitsluitend op broccoli.

Klik hier/here om het volledige artikel te lezen: doctortipster.com